Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΑΣ και ΕΛΒΟ περιουσία του ελληνικού λαού - Δεν παζαρεύονται, δεν εκποιούνται, δεν κλείνουν




Με αφορμή τις «διαπραγματεύσεις» της Κυβέρνησης με την τρόικα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα (Α΄ Πειραιά και Νησιών) και Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐας) καλούν την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε περαιτέρω συζήτηση με τους τροϊκανούς. «ΕΑΣ και ΕΛΒΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν παζαρεύονται, δεν εκποιούνται, δεν κλείνουν».
Σύμφωνα με το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, «το περίφημο σχέδιο για την «Νέα Ελλάδα» του Αντώνη Σαμαρά αποδείχθηκε γρήγορα όνειρο θερινής νυκτός και μικρής διάρκειας».
Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη και χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση και με τους χειρισμούς της κατέστησε « την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αντικείμενο μιας ασπόνδυλης «διαπραγμάτευσης» χωρίς αρχή, μέση και τέλος».
Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ «μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται κανένας».
«Μεγάλος απών από τις συζητήσεις με τους τροϊκανούς οι πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πυρομαχικά, οπλικά συστήματα και οχήματα, που αρκούν για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ)» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!